كدوتنبل يكي از آن غذاهاي فصلي است كه الان دقيقا در فصلش قرار داريم. اگر بهدنبال خوردن غذايي سالم هستيد، كدو تنبلي يكي از بهترينهاي اين فصل است. در ادامه با خواص كدو تنبل آشنا ميشويد تا بهانهاي براي مصرف بيشتر آن باشد.
احساس سيري كنيد
هر ۲۸ گرم تخم كدو تنبل، حاوي ۱.۷ فيبر است و هر فنجان پوره كدو تنبل حاوي ۵۰ كالري و ۳ گرم فيبر است. فيبر كمك ميكند براي مدت زمان بيشتري احساس سيري كنيد؛ بنابراين جلوي اشتها گرفته ميشود و در كل كمتر غذا ميخوريد.
تقويت بينايي
تنها مقداري كدو تنبل، دو برابر نياز روزانهتان ويتامين A. دارد كه بينايي را بهبود ميبخشد. همچنين اين ويتامين، اختلال در عملكرد شبكيه را در افراد مبتلا به رتينيت پيگمانتوزا كند ميكند، اين بيماري چشمي ميتواند حتي باعث كوري شود. ويتامين A. همچنين به شكلگيري پوست، دندان و استخواني سالم كمك ميكند.
كاهش فشارخون
روغن تخم كدوتنبل سرشار از فيتواستروژنهاست كه طبق تحقيقات، براي پيشگيري از فشارخون مناسب است. وقتي محققان، موشها را با مكمل خوراكي روغن كدو تنبل تغذيه كردند متوجه شدند طي تنها ۱۲ هفته فشار خون سيستوليك و دياستوليك آنها كاهش يافته است.
خواب راحتتر
تخم كدو تنبل سرشار است از تريپتوفان، آمينو اسيدي كه ميتواند باعث احساس خواب آلودگي شود. تريپتوفان همچنين به بدن كمك ميكند سروتونين توليد كند. انتقالدهنده عصبي كه باعث ميشود احساس آرامش و راحتي كنيد. تخم كدوتنبل نه تنها به خوابي بهتر كمك ميكند، بلكه سروتونين حاصل از آن نيز باعث بهتر شدن خلق و خو ميشود.
پيشگيري از سرطان پروستات
كدو تنبل – مخصوصا تخم كدوتنبل – حاوي مقدار زيادي بتاكاروتن و ديگر آنتياكسيدانهاست كه خواص ضدسرطاني دارند. تخم كدوتنبل ميتواند مخصوصا براي آقايان مفيد باشد. تحقيقات نشان داده روغن تخم كدوتنبل، باعث جلوگيري از پيشرفت سرطان پروستات در موشهاي نر شده است. يك چهارم فنجان تخم كدو تنبل، همچنين حاوي ۲.۷۵ ميلي گرم زينك است (حدود ۱۷درصد نياز روزانه براي افراد بالغ) كه با سلامت جنسي آقايان در ارتباط است.
داشتن قلبي سالمتر
تحقيقات نشان داده فيبر موجود در كدوتنبل، ميتواند از قلب نيز محافظت كند. در يك تحقيق كه روي ۴۰۰۰۰ مرد ، مشخص شد آنهايي كه برنامه غذايي سرشار از فيبر استفاده ميكنند در مقايسه با كساني كه فيبر برنامه غذاييشان پايين است تا ۴۰درصد كمتر در خطر بيماريهاي قلبي قرار دارند.در تحقيقي ديگر كه روي خانمها انجام شده بود، محققان پيبردند خانمهايي كه رژيم غذايي سرشار از فيبر دارند در مقايسه با آنهايي كه كمتر فيبر مصرف ميكنند تا ۲۵درصد كمتر در خطر بيماريهاي قلبي قرار دارند.