جمعه ۱۳ اردیبهشت ۹۸ ۰۰:۲۷ ۸۴ بازديد
خواص برگ تربچه ۱٫ تنظيم فشار خون سديم بيش از حد و پتاسيم كم ميتواند موجب عدم تعادل مواد معدني و افزايش خطر ابتلا به فشار خون و همچنين بيماريهاي قلبي شود. مطالعات زيادي اثرات مثبت تربچه در مقابل فشار خون بالا را تاييد كردهاند و وجود مقادير بالاي پتاسيم در برگ آن، ميتواند در بدن ميان سديم و پتاسيم تعادل ايجاد كند و با اين كار به كنترل فشار خون كمك نمايد. در نتيجه، مصرف برگ تربچه ميتواند براي بيماريهاي قلبي مانند آريتمي مفيد باشد. ۲٫ درمان كم خوني به عنوان يك منبع غني از آهن، ويتامين آ، ويتامين ث، فسفر و تيامين، برگ تربچه ميتواند به كاهش خستگي و متعادل كردن هموگلوبين، كنترل كم خوني و فقر آهن كمك كند. در واقع، تركيب برگ سبز تربچه با رژيم غذايي روزانه همراه با ساير مواد غذايي حاوي آهن و ويتامين ث، ميتواند همچنين به درمان كم خوني فقر آهن در زنان باردار كمك كند. با اين حال، درباره سلامت رژيم غذايي خود در طول بارداري، با پزشكتان مشورت كنيد. ۳٫ تقويت سيستم ايمني بدن مصرف برگ تربچه (ترب قرمز و ترب سفيد) در رژيم غذايي روزانه، با توجه به وجود ويتامين ث در آن، ممكن است در ايجاد يك سيستم ايمني قوي نقش مفيدي داشته باشد. ويتامين ث، در توليد گلبولهاي سفيد كه با عفونتها مبارزه ميكنند و در بهبود بافت آسيب ديده موثر هستند، نقش مهمي ايفا ميكند. ۴٫ خواص ضد التهابي تركيبات خاصي كه در برگ تربچه وجود دارند، داراي اثرات ضد التهابي و تسكين دهندگي درد هستند. اين خاصيت ممكن است در كاهش خطر ابتلا به بيماريهاي التهابي مفصلي مانند آرتروز و نقرس كمك كند. ۵٫ اثرات برگ تربچه بر سيستم گوارشي از آنجا كه فيبر خوراكي، با افزايش حجم مدفوع و تسهيل حركت مواد غذايي در روده، به عنوان يك ملين عمل ميكند، يكي از خواص برگ تربچه جلوگيري از يبوست و رهايي از نفخ است. ۶٫ درمان اسكوروي ويتامين ث موجود در سبزيجات با برگ سبز، سبب كاهش علائم اسكوروي (يك بيماري ناشي از كمبود ويتامين ث) ميشود. چرا كه تحقيقات نشان ميدهند اين ويتامين، داراي خواص ضد اسكوربوتي است. ۷٫ سم زدايي برگ تربچه حاوي مواد مغذي ضروري براي بدن است. اين مواد همراه با خواص ضد ميكروبي و ضد باكتريايي برگ تربچه به سم زدايي و دفع سموم در بدن كمك ميكنند؛ بنابراين نخوردن برگ تربچه مساوي با از دست دادن خواص زيادي است. ۸٫ ديورتيك آب برگ تربچه يك ديورتيك طبيعي است. اين ماده كمك ميكند تا سنگها كاملا حل شوند و كليه و مثانه را كاملا پاكسازي ميكند. اين ويژگي همچنين در خود تربچه نيز وجود دارد. برگ تربچه همچنين به كاهش يبوست و نفخ نيز كمك ميكند. ۹٫ درمان زردي از ديگر خواص برگ تربچه، كمك به درمان زردي است. برگهاي تربچه كاملا زردي را از بين ميبرد. اين برگها بايد خرد شوند و آب آنها از طريق يك پارچه متخلخل گرفته شود. روزانه نيم ليتر از اين آب را بخوريد تا زردي ناپديد شود. بسياري از داروهاي گياهي براي درمان اين بيماري از برگ تربچه درست شدهاند. ۱۰٫ كبد و صفرا تربچه و برگ آن خواص زيادي براي كبد و صفرا دارند. اين گياه با تنظيم آنزيمها، اسيدها، صفرا و بيليروبين تمامي سمهاي كبد را دفع مينمايد. همچنين برگ تربچه حاوي آنزيمهايي است كه از زخم و عفونت در كيسه صفرا پيشگيري مينمايد. ۱۱٫ كاهش وزن به دليل محتويات بالاي فيبر در برگ تربچه، مصرف آن زود احساس گرسنگي را از بين ميبرد و در عين حال كالري بسيار كمي به شما اضافه ميكند؛ بنابراين مصرف آن براي كساني كه اضافه وزن دارند توصيه ميشود. ۱۲٫ سرطان همانطور كه گفتيم برگ تربچه حاوي ويتامين ث و خواص سم زدايي است. اين مواد به بهبود سرطان به ويژه سرطان كلون، كليه، روده و معده بسيار كمك ميكنند. در كنار خواص ضد سرطاني، برگ تربچه همچنين ممكن است براي تنظيم ميزان قند خون مفيد باشد و به درمان ديابت كمك كند. ۱۳٫ سلامت پوست برگ تربچه حاوي ويتامين ث، فسفر، روي و برخي از ويتامينهاي بي است و همهي اينها به بهداشت و زيبايي پوست كمك شاياني ميكنند. برگ تربچه همچنين به عنوان يك آبرسان براي پوست عمل ميكند. ۱۴٫ نيش حشرات برگ تربچه، حاوي خواص ضد التهابي و ضد خارش است؛ بنابراين در برابر نيش حشرات، آرام بخش مناسبي به حساب ميآيد. ۱۵٫ اشتها آور برگ تربچه حاوي مادهاي با نام «سولفورافن» است كه به عنوان يك محرك اشتها شناخته ميشود. اين خواص در ريشه آن، يعني خود تربچه نيز موجود هستند. ۱۶٫ رشد موها برگ تربچه، با افزايش جريان گردش خون، باعث سرعت بخشيدن به رشد موها ميشود. ۱۷٫ اختلالات تنفسي تربچه و برگهايش، خلط را از بين ميبرد؛ بنابراين مصرف آن باعث كاهش فشار روي دستگاه تنفسي ميشود و در زمان سرماخوردگي ميتواند به تسكين مشكلات تنفسي كمك كند. همچنين در صورت مصرف آن همزمان با درمان بيماريهايي مثل برونشيت و يا آسم بهبود سرعت مييابد. ۱۸٫ درمان مسموميت از آنجا كه برگ تربچه، همچون يك ملين عمل ميكند و همچنين خاصيت سم زدايي دارد، مصرف آن در زمان انواع مسموميتها باعث پاكسازي دستگاه گوارش و بهبود سريعتر ميشود. ۱۹٫ درمان روماتيسم روماتيسم يكي از بيماريهاي دردناك در كل جهان است. روماتيسم تنها در درد مفاصل خلاصه نميشود، بلكه التهابي كه ايجاد ميكند، بيمار را آزار ميدهد. عصاره برگ تربچه در تركيب با شكر و آب، يك ماده خمير مانند توليد ميكند كه ميتوان آن را به صورت موضعي روي قسمت ملتهب قرار داد تا درد و تورم كاهش يابد. ارزش غذايي برگ تربچه ارزش غذايي هر ۲۰۰ گرم برگ تربچه به قرار زير است: نام مقدار مواد مغذي انرژي ۵۰ كالري پروتئين ۴٫۴ گرم كربوهيدرات ۱۰٫۶ گرم فيبر خوراكي ۸ گرم چربي ۰٫۲ گرم ويتامينها ويتامين B1 (تيامين) ۰٫۱۸ ميليگرم ويتامين B2 (ريبوفلاوين) ۰٫۳۲ ميليگرم ويتامين B3 (نياسين) ۱ ميليگرم ويتامين B5 (پانتوسنيك اسيد) ۰٫۵۲ ميليگرم ويتامين B6 ۰٫۳۶ ميليگرم ويتامين B9 ۲۸۰ ميكرو گرم ويتامين C ۱۰۶ ميليگرم ويتامين K ۵۴۰ ميكرو گرم ويتامين E ۷٫۶ ميليگرم ويتامين A equive. ۶۶۰ ميكرو گرم مواد معدني سديم ۹۶ ميليگرم منيزيوم ۴۴ ميليگرم پتاسيم ۸۰۰ ميليگرم كلسيم ۵۲۰ ميليگرم منگنز ۰٫۵۴ ميليگرم آهن ۶٫۲ ميليگرم روي ۰٫۶ ميليگرم فسفر ۱۰۴ ميليگرم مس ۰٫۰۸ ميليگرم موارد مصرف برگ تربچه برگهاي سبز تربچه اغلب به تنهايي و يا همراه با ساير سبزيجات به صورت خام يا براي درست كردن سوپ يا ساير خوراكيهاي گياهي مورد استفاده قرار ميگيرند. غذاهاي سنتي شمال هند، «دال» و «قدي» اغلب با برگهاي تربچه درست ميشوند. برگ تربچه خشك شده به صورت پودر و به عنوان طعم دهنده به غذاهاي كرهاي اضافه ميشود. برگ تربچه تازه را ميتوان در سالاد و همراه با غذا مصرف كرد. خمير توليد شده از تركيب پودر برگ تربچه با شكر و آب، در اطراف مقعد براي درمان بواسير به كار ميرود. آب برگ تربچه داراي خواص ديورتيك است كه براي درمان سنگ مثانه و زردي مفيد است.